WALKING FOOTBALL

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.

WAT IS WALKING FOOTBALL?

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd.

Elke donderdag van 10:00 tot 12:00 wordt er een sportieve en gezellige ochtend georganiseerd. Een kopje koffie, omkleden, trainen, wedstrijd en hierna nog even gezellig nagenieten in de kantine.

DE 10 GOUDEN REGELS VAN WALKING FOOTBALL

1. Rennen
Het rennen met en zonder bal is niet toegestaan. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen.

2. Sliding
Het maken van slidings is niet toegestaan. Een sliding wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de sliding hee ingezet.

3. Intrap en indribbel
Indien de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd wordt de bal met de voet weer het spel ingebracht. Dit kan door in te trappen of in te dribbelen. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen.

4. Afrap
Het spel begint door middel van een a rap in het midden van het speelveld. Ook na een doelpunt wordt het spel hervat door het nemen van een a rap op die positie. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen.

5. Buitenspel
Buitenspel is niet van toepassing op walking football.

6. Bal boven heuphoogte
De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Een pass of schot boven heuphoogte wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de bal hee getrapt.

7. Vrije trappen, overtredingen en hoekschoppen.
Een vrije trap is te allen tijde indirect. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen. Hoekschoppen worden genomen vanaf de hoekpunten door middel van een intrap of indribbel. Ook daarbij geldt dat de tegenstander minimaal drie meter afstand moet hebben van de bal.

8. Keepers
Er wordt zonder keepers gespeeld.

9. Lichamelijk contact
Lichamelijk contact is niet toegestaan. Een (schouder)duw of vasthouden wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de overtreding is begaan.

10. Scoren
Scoren vanaf eigen helft is niet toegestaan. Zodra een speler de bal vanaf eigen helft in het doel van de tegenstander trapt, wordt het spel hervat met indribbelen of intrappen vanaf de achterlijn.

ALLE INFORMATIE OP EEN RIJ

  • Locatie: Sporting Almere
  • Waar: Sportpark Fanny Blakers Koen, Competitieweg 22, 1318 EA, Almere
  • Wedstrijddag: donderdag 10.00 – 12.00 uur
  • Wekelijkse wedstrijd van 2 x 20 minuten
  • 8 spelers / speelsters en 1 keeper / keepster
  • Uitsluitend voor 60+ ers
  • Gebruik van de kleedkamers
  • Na afloop is er in de kantine gelegenheid voor een hapje en een drankje
  • Prijs: Euro 7,50 per persoon per keer

INSCHRIJFFORMULIER

Vul het inschriijfformulier volledig in. Na aanmelding sturen wij een bevestiging per mail.