Trainer René Koster wil bondscoach van Ghana worden

Almere • Dinsdag 23 april 2019 | 17:08

Het huidig hoofd jeugdopleiding van Almere City FC René Koster wil in de toekomst bondscoach van Ghana worden. Koster vertrekt komende zomer bij Almere City FC en gaat vervolgens veel aan het werk in Ghana waar hij nu al een voetbal-academie heeft.

De Almeerder is heel enthousiast over het werken in Afrika: “Het is zo gaaf om in Ghana te werken. Er loopt daar zoveel talent: technisch, mentaal en fysiek zijn de spelers heel erg goed, alleen op het tactische vlak valt er nog veel winst te boeken”.

Volgens Koster is de ambitie om bondscoach te worden van Ghana geen luchtfietserij: “Het doel is echt om uiteindelijk bondscoach te worden. Er lopen al goede contacten met de Ghanese voetbalbond. Ik wil de komende jaren goed presteren met mijn voetbal-academie. Het gaat erom dat je daar goed werk verricht en in de picture komt”.

Ontdekker Soufyan en Anass Ahannach en Anwar Bensabouh 
Koster vertrekt deze zomer bij Almere City FC, waar hij in totaal 9 jaar actief was als hoofd jeugdopleiding (verdeeld over twee perioden). De reden voor zijn vertrek is dat Koster zich niet kan verenigen met de nieuwe koers, die de club gaat varen binnen de jeugdopleiding. In het verleden was Koster de ontdekker van grote talenten als Soufyan en Anass Ahanach (beiden afkomstig van DWS) en Anwar Bensabouh (AFC), die hij naar Almere City FC wist te halen.