Sporting Almere en Football Talent starten jeugd voetbalopleiding

30 maart, 2020

Sporting Almere start met Football Talent volgend seizoen haar nieuwe jeugd voetbalopleiding. Doel is om getalenteerde spelers uit de regio een uitgebreid trainingsprogramma aan te bieden en onder de vlag van Sporting Almere uit te komen in de amateurvoetbal competitie.

Sporting Almere en Football Talent zijn hiervoor een overeenkomst aangegaan voor 5 jaar en partijen werken momenteel hard aan de voorbereidingen. Er komen in de laatste week van Maart een aantal informatieavonden, die zullen worden gevolgd door een aantal selectietrainingen en daarna zullen de teams van de nieuwe jeugdopleiding worden samengesteld. Sporting heeft het nieuwe concept afgelopen seizoen uitvoerig getest met een van haar jeugdelftallen, dat was enorm succesvol en voldoende reden om die lijn bij alle jeugdselectieteams nu definitief door te trekken.

Volgens René Koster, eigenaar vanFootball Talent is er tussen voetbal op recreatief- en selectie niveau een behoorlijk gat ontstaan en samen met Sporting Almere wil hij dit gat gaan dichten. Vanuit zijn ervaring bij onder meer Almere City en NEC, maar ook als docent bij de KNVB ziet hij dat de ontwikkeling van getalenteerde jeugdvoetballers stagneert omdat er geen echte regionale opleiding is. Daar wil Sporting Almere samen met hem verandering in gaan brengen, zeker wanneer spelers de juiste mentaliteit hebben moeten er meer mogelijkheden voor spelers komen om zich te ontwikkelen. Sporting Almere wil als amateurclub met deze stap ook een nieuwe lijn in zetten bij haar recreatieteams.

Peter van Eijk, voorzitter van Sporting is er van overtuigd dat de aanpak bij de selecties model zal staan voor de manier waarom de teams in de breedte gaan trainen en spelen. Goed voorbeeld doet goed volgen zo meent hij, en dat is ook dit jaar al duidelijk zichtbaar bij meerdere teams in de bovenbouw. Betekent overigens niet dat Sporting Almere in zijn totaliteit als club zal veranderen, het doel blijft om zowel recreatief als prestatief voetbal aan te bieden en leden blijven dus vrij om te kiezen op welke wijze zij de voetbalsport willen beoefenen. Sporting Almere hoopt al in de laatste week van Maart haar organisatie en definitieve plannen te kunnen presenteren, maar zal ook via de website regelmatig berichtgeving blijven doen van deze ontwikkeling.

Voor verdere vragen kan contact opgenomen worden met Rene Koster via r.koster@footballtalent.nl of Peter van Eijk via pvaneijk@kpnmail.nl.

Recente berichten


Plannen voor Meiden Voetbal Academie

Sporting Almere is van plan om vanaf volgend seizoen een voetbalacademie speciaal voor meisjes te beginnen. Volgens René Koster, van het organiserende Football Talent, zijn er op dit moment te weinig faciliteiten en 'trainingen op maat' voor getalenteerde voetbalsters...

Football Talent wil het damesvoetbal professionaliseren

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Deze week meldden dik tachtig enthousiaste meiden zich voor de eerste Clinic van Sporting Almere op het FBK-sportpark. De meiden werden in groepjes verdeeld, begeleid en getraind door dames van de MO19 van Football Talent en een...

VRAGEN?


Wilt u meer informatie en/of een op maat gemaakt voorstel? Neem dan contact met ons op.

r.koster@footballtalent.nl

06 460 238 05