Plannen voor Meiden Voetbal Academie

3 november, 2020

Sporting Almere is van plan om vanaf volgend seizoen een voetbalacademie speciaal voor meisjes te beginnen. Volgens René Koster, van het organiserende Football Talent, zijn er op dit moment te weinig faciliteiten en ‘trainingen op maat’ voor getalenteerde voetbalsters in de regio.

Volgens Koster is er onder de speelsters behoefte aan meer trainingen onder gekwalificeerde trainers. Door een specifieke aanpak kunnen de vrouwelijke talenten worden klaargestoomd voor het professionele damesvoetbal.

Koster kwam op het idee, nadat hij onlangs bij Sporting een clinic organiseerde. Daar kwamen zo’n 80 speelstertjes op af. Sporting en Footbal Academy willen daarom nu maandelijks dergelijke clinics organiseren voor de voetbalmeiden.

Mochten deze clinics populair blijven en er voldoende inschrijvingen zijn, dan wil men bij Sporting een structurele Meiden Voetbal Academy gaan starten met ingang van het volgende seizoen. Naast deze plannen is Koster nog ambitieuzer: hij onderzoekt momenteel de mogelijkheden om in de toekomst een aparte voetbalclub voor meisjes op te richten in Almere. Een dergelijke ‘vrouwenvoetbalclub’ zou uniek zijn in Nederland.

Bekijk het volledig interview op omroep flevoland

Bron: omroep flevoland

Recente berichten


Football Talent wil het damesvoetbal professionaliseren

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Deze week meldden dik tachtig enthousiaste meiden zich voor de eerste Clinic van Sporting Almere op het FBK-sportpark. De meiden werden in groepjes verdeeld, begeleid en getraind door dames van de MO19 van Football Talent en een...

Sporting Almere laat spelers kiezen tussen prof- en recreatieopleiding

Sporting Almere slaat een nieuwe weg in door een samenwerking aan te gaan met voetbalmanagementbureau Football Talent. De club heeft het bureau gevraagd om op voetbaltechnisch gebied een vooruitstrevend beleidsplan te ontwikkelen. De doelstelling is om voetballers op...

VRAGEN?


Wilt u meer informatie en/of een op maat gemaakt voorstel? Neem dan contact met ons op.

r.koster@footballtalent.nl

06 460 238 05