Football Talent wil samenwerken om jouw doelen te halen

Ambitie

Samenwerken

Professionaliteit

Betrouwbaarheid

Resultaat

WIE ZIJN WIJ?

Football Talent wil samenwerken om jouw doelen te halen. Ons bedrijf is in 2016 opgericht door Rene Koster. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het World Trade Center van Almere. Football Talent biedt programma’s, evenementen en voetbalopleidingen om je te ontwikkelen als voetballer. Veel, goed en gedifferentieerd trainen vormt daarbij de basis. 

Ons team helpt spelers en clubs om het maximale uit zichzelf te halen. Iedereen heeft ambitie en iedereen heeft talent. Pas als je daarmee aan het werk gaat zie je welke resultaten je kunt behalen. Bij Football Talent werken we met een Talenten- en een Basisopleiding. Daar kun je zelf aan meedoen, maar dat kunnen we ook integreren in bestaande clubs of verenigingen. Zo werken wij nu al voor Stormvogels, het Echnaton en Telstar. Hier zijn wij verantwoordelijk voor het totale voetbalprogramma.

Ook helpen wij clubs en verenigingen met het neerzetten van een goede marketing- en communicatiestrategie. Dat doen we door samen een goed communicatieplan te ontwikkelen waarmee jouw club of vereniging aan de slag kan. Wij geloven dat het beter is om zoveel mogelijk mensen een kleine taak te geven dan een paar mensen alles te laten doen. Dat geldt zeker op het gebied van communicatie. Een groep die de website bijhoudt mag best een andere groep zijn dan de groep die de sociale media bijhoudt. Zo werken we samen aan een mooie vereniging.

Waarom dit concept?

Al decennia lang is het verenigingsleven hetzelfde gebleven. Dit betekent vaak dat elk team een vrijwilliger / goed willende trainer heeft die een aantal keren per week het hele jaar de trainingen geeft. Doordat de meeste trainers in het verenigingsleven weinig ervaring hebben zijn de trainingen eentonig en saai. Daarnaast is er voor de speler of speelster die veel en goed wilt trainen geen aanbod als je niet in het betaalde voetbal actief bent.

In het betaalde voetbal train je 4 a 5x per week, heb je verschillende (specifieke) trainers, voortgangsgesprekken, video analyse, medische staf, movement training, meerdere sporten, veel wedstrijden, (inter)nationale toernooien en voetbal theorie. Al deze onderdelen komen terug in ons opleidingsprogramma.

Doordat je veel en gedifferentieerd traint zal je ontwikkeling als voetballer vele male sneller gaan. Voor de een zal hierdoor zijn plafond liggen in het betaalde voetbal (waar wij je bij kunnen helpen) en voor de andere in het (top) amateurvoetbal. Voor de spelers die de Talentenopleiding te intensief vinden hebben wij een Basisopleiding geintroduceerd. De Basisopleiding is er voor iedereen die voetbal leuk vindt  en is een light versie van de Talentenopleiding.

Partners

Football Talent wil samenwerken om jouw doelen te halen. Waar we ook aan het werk gaan, dat willen we zoveel mogelijk samen doen. Zo werken we in Almere al samen aan projecten met Talent in Opleiding en Powergirlz. Daarnaast zijn wij officieel partner van AFC Ajax en de Ajax Coaching Academy zodat wij niet alleen spelers, maar ook trainers kunnen opleiden.

Onze visie

Talentenopleiding van Football Talent

PRESTEREN ALS VOETBALLER

Het belangrijkste voor iedere voetballer is de prestatie op het veld. Daarvoor zijn onze trainingsprogramma's juist ontwikkeld. We helpen je beter worden in techniek, tactiek en samenspel. Ook besteden we aandacht aan je fysieke ontwikkeling en conditie. Om je te helpen bij je ontwikkeling hebben onze team-, techniek- en movementtrainers een programma samengesteld waarbij alle gebieden elkaar aanvullen en versterken.

Leven als topsporter

LEVEN ALS TOPSPORTER

Voor een topsporter is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.  Er is bijvoorbeeld eiwit nodig voor herstel en opbouw van spieren en je hebt glycogeen (koolhydraten) nodig om je inspanning vol te kunnen houden. Daarom besteden we niet alleen aandacht aan het voetbal. Wij geloven dat je hele levensstijl moet aansluiten bij je ambitie als voetballer om tot een maximaal resultaat te komen.

Bewegen als atleet

BEWEGEN ALS ATLEET

Voetballers zijn atleten. Als we voetballers ook zo gaan benaderen helpen we hen om het maximale uit zichzelf te halen. Daarom werken wij met multidisciplinaire trainingen afgeleid van het ASM model. Dit model behandeld fysieke en coördinatieve handelingen zoals o.a. balans, vallen, springen en landen, rollen, duiken en draaien. Alles wat belangrijk is om je gehele lijf te helpen ontwikkelen zodat je prestaties als voetballer groter worden.

ASM training playgrounds

Multidisciplinair trainen

Football Talent zal zich meer gaan inzetten op een totale sportopleiding door in de onderbouw van de academy onze trainingsmethode uit te breiden door multidisciplinaire trainingen aan te gaan bieden. In de huidige maatschappij bewegen kinderen minder op school én daarbuiten. Het aantal kinderen met overgewicht neemt daar in tegen toe, de balans zal meer en meer negatief uitvallen.

Met lokale partijen in onze thuisstad Almere, zullen wij dit lopende seizoen, beginnen met een aantal pilot trainingen. Volgend jaar, seizoen ’21/’22 implementeren wij deze manier van trainen voor onze complete onderbouw door deze methode vast op te nemen in ons trainingsaanbod.

Voordelen:

Er kleven meerdere voordelen aan voor deze ‘nieuwe manier van trainen’. Zo zijn er de fysieke voordelen. Door meer sportactiviteiten aan te bieden uit andere disciplines, ontwikkelen kinderen zich coördinatief vele malen beter. Het principe hierin is helder; doen! Door andere sporten te beoefenen, te ervaren (te doen), anders dan voetbal, stimuleer je andere fysieke en coördinatieve processen.

Wij zullen sporten met eenzelfde accent aanbieden, maar waar in een andere manier van coördinatie nodig is, bijvoorbeeld basketbal. Hier zitten overlappende accenten in, zoals het dat het een teamsport betreft. Er zal moeten worden samengespeeld om tot een doelpoging te komen of om deze te voorkomen. Het verschil zit hem onder andere in de manier van bewegen. In plaats van een bal met je voeten aan te nemen, te passen of te schieten zal er een bal moeten worden gevangen en worden gegooid. Per periode van 6 weken zal er een andere sport, met overlappende accenten worden aangeboden.

ASM model van Wormhoudt

ASM Model

Football Talent zal 1 maal per week met onze partners op het Clarence Seedorf Plein in Almere Stad multidisciplinaire trainingen aanbieden, afgeleid van het ASM model van René Wormhoudt. Dit model gaat uit van een schijf van bewegen, de schijf van 10. De volgende fysieke en coördinatieve handelingen worden in het model behandeld:

  • Bewegen op- en maken van muziek
  • Klimmen en klauteren
  • Trappen, schieten en mikken
  • Rollen, duiken en draaien
  • Gaan en lopen
  • Balanceren en vallen
  • Stoeien en vechten
  • Springen en landen
  • Gooien, vangen, slaan en mikken
  • Zwaaien en slingeren

Football Talent zal een soortgelijk model implementeren voor de complete onderbouw van de opleiding. Football Talent wil samenwerken om jouw doelen te behalen. Deze vorm van ‘Playground-training’ doen we, in Almere, dan ook samen met onze partner Talent in Opleiding. Zij hebben buurtsportcoaches uit meerdere disciplines. Zo werken we samen om een nog beter trainingsaanbod te realiseren.